Anno 2013

2 november 2013
KNZB Manifestatie Vocaal Zuidhorn

20131102_korenmanifestatie_zuidhorn

Regio Noord hield zaterdag 2 november 2013 met succes de Manifestatie Vocaal 2013 in kerkelijk centrum De Rank in Zuidhorn. Diverse koren werkten mee aan het festival of het concoursgedeelte. Vijfentwintig koren uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe waaruit Regio Noord van de KCZB bestaat, presenteerden zich gemengde-, mannen-, vrouwenkoren, gospelgroepen en vocaal ensembles. Ruim 700 zangers en zangeressen werkten mee aan het evenement. De dag stond in het teken van festival en concours. De deelnemende koren ontvingen een schriftelijke beoordeling van hun prestaties. Een deskundige jury bestaande uit de heren Rintje te Wies uit Baflo en Jelke Hamersma uit Stedum hebben de koren beoordeeld op o.a. zuiverheid, uitspraak, ritmiek, klankgehalte, nuancering en samenzang.

Koor​​

Diverse vocale gezelschappen uit Noord-West Groningen gaven acte de presence, waaronder Rejoice, Zuidhorn, Vocation, Grijpskerk, Vrouwenkoor Pro Musica, Leens en Gemengd koor Excultate Deo, Grootegast. Koor Focaliber uit Roden. Verder was er een eerste prijs voor het chr. gem. koor Vocation, Grijpskerk, onder leiding van Jan Stulp. Deze zangers wonnen de zilveren wisseltrofee, De Lytse Noardske Balke.

wisselbeker_2013

Beide prijswinnaars kregen de trofee uitgereikt door burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn. Vocation Grijpskerk kwam uit in de eerste afdeling en promoveerde helaas niet naar een hogere afdeling. Uit handen van voorzitter Albert Ploeger van KCZB Regio Noord ontvingen de deelnemende concours koren de certificaten behorende bij de categorieën waarin de koren deelnamen.