John Schreurs

John Schreurs is van oorsprong een geboren Limburger (Baarlo). Sinds 1983 woont hij in het Noorden, op dit moment in Grijpskerk. Na de middelbare School (Atheneum) bezocht hij het conservatorium in Maastricht, waar hij is afgestudeerd in de hoofdvakken Schoolmuziek (1983) en HaFaBra directie (1984).

johnschreurs2016

Al vanaf 1979 dirigeert John koren, waaronder jeugd- en gospelkoren, gemengde en vrouwenkoren en vocale ensembles Ook is hij al vanaf 1986 als dirigent verbonden aan muziekkorpsen. Daarnaast heeft hij ook vaak als invaldirigent gewerkt. Op dit moment is John, naast Vocation Grijpskerk, als dirigent verbonden aan nog twee koren, te weten het Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica in Leens en Gospelkoor Simi Jadech in Appingedam. Daarnaast is hij ook nog repetitor (“koormeester”) bij het VKSO Concertkoor.

Hij heeft geen uitgesproken voorkeur voor één genre muziek. Hij houdt van klassiek, pop, jazz en ga zo maar door. Kwaliteiten die hij volgens zichzelf als dirigent kan inzetten: vakkundig, passie, muzikaliteit, bevlogenheid, plezier, kwaliteit, sociaal, resultaatgericht, samenwerking, verantwoordelijkheid, verbinden, betrokkenheid.

Bron: johnschreursdirigent/wie-ben-ik