Jan Stulp

Jan Stulp (*1962)

Jan Stulp werd in 1962 geboren in Leeuwarden en studeerde aan de Conservatoria te Leeuwarden en Amsterdam piano, koordirectie en orkestdirectie, laatstelijk bij resp. Willem Brons, Jan Pasveer en Joop van Zon; zang studeerde hij bij Maria van Uden.

janstulp

Sinds 1978 leidt hij verschillende koren, aanvankelijk in Leeuwarden, later in de Randstad en omgeving. In 2008 keerde hij terug naar Leeuwarden en dirigeert sindsdien weer in en rond Friesland. Van 2013 tot half 2016 was hij dirigent van Vocation, en daarnaast leidt hij Ensemble MichtaM te Twijzelerheide en het Toonkunstkoor Dokkum.

Jan voerde veel bekende en onbekende (voornamelijk klassieke) koorwerken uit, waaronder Nederlandse premières van o.a. het Requiem en het Magnificat van John Rutter, het Requiem en het Te Deum van Otto Olsson, het Requiem van Charles Gounod, Les Sept Paroles du Christ van Théodore Dubois, het jazzy Magnificat van Christoph Schönherr, het Requiem – Eternal Light van Howard Goodall en (in aanwezigheid van de componist) The Armed Man – A Mass For Peace van Karl Jenkins.