Repertoire

Vocation verzorgt eigen concerten, werkt op uitnodiging mee aan kerkdiensten en doet mee aan festivals en concoursen. Het repertoire wordt daar zoveel mogelijk op afgestemd.

Joseph Lees – ‘The Lord’s Prayer’

Het programma omvat onder meer:

• Liturgische liederen uit verschillende liedbundels op teksten van onder meer Huub Oosterhuis; daarnaast ook Taizé-liederen.
  • Engelse hymns en anthems en werken van onder andere Karl Jenkins, John Rutter, Henry Smart, Jeremy Rawson en John Ireland.
  • Delen uit missen en oratoria van bekende componisten als Handel, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Fauré.
  • Daarnaast zingt het koor kortere koorwerken uit diverse stijlperiodes van Mozart, Fauré, Mendelssohn, Farrant/Hilton, Thomas Tallis en Peter C. Lutkin.

Ook wordt diverse muziek gezongen uit meer recente muziekperiodes van bijvoorbeeld Karl Jenkins.

Eerder heeft het koor uitgevoerd:

Michael Haydn – Mis in D klein
Franz Schubert – Deutsche Messe
John Stainer – The Crucifixion
Randall Thompson – Alleluia
Folgert Zwaving – Het Licht (advent/kerstcantate)