Contact   Agenda   Meezingen   Dirigent  Inlog voor leden

Het koor.

Vocation is een GPS koor uit de regio Grijpskerk. Waarbij GPS staat voor Gezellig, Prestatiegericht en Saamhorig. De gemeenschappelijke deler van het koor is muziek maken vanuit het hart. De koorstukken ondersteunen dit!

Het repertoire bestaat uit muziek uit alle eeuwen, van Bach & Handel  tot Rutter en Gjeilo en met kerst uiteraard de beroemde carols, maar ook  liederen uit het liedboek voor kerken.
Kortom we putten uit een eeuwenlange schat van koorwerken.

Het koor staat vanaf 30 augustus 2022 onder leiding van Daniël Rouwkema. Daniël is een inspirerende en motiverende dirigent die het een uitdaging vindt om te ontdekken wat gezamenlijk met de zangstem bereikt kan worden.

We delen onze passie voor zingen en muziek maken graag met meer mensen. Daarom organiseren we elk zangseizoen een aantal concerten en nemen we deel aan korenfestivals.
Als kers op de taart organiseren we om de drie jaar een koorreis waarin we in een aantal dagen zingen op bijzonder plaatsen! Zo hebben we bijvoorbeeld gezongen in de Sint-Baafskathedraal in Gent, de Heilige Hartkerk te Brugge, de Gedächtniskirche in Berlijn. Kortom we zijn een koor waar de liefde voor muziek vanaf spat.

Meezingen?

Wil je onderdeel uitmaken van dit koor, je bent altijd welkom bij onze repetities om te luisteren of meteen mee te zingen. We repeteren elke dinsdag vanaf 20 uur tot 22 uur in de PKN Kerk aan de Nic. Grijpstraat in Grijpskerk.
Hebben we een leeftijdsgrens?
In principe niet, echter vanaf je 70e jaar wordt er van je gevraagd een stemtest te doen, op basis hiervan bepaald de dirigent of je stem nog voldoende is om door te zingen in ons koor.

Waarom zingen bij Vocation?

• We zingen de mooiste (religieuze) koorwerken.
  • Het is ontspannend!
  • Je leert steeds beter zingen!
  • o.l.v. Dirigent Daniël Rouwkema
  • Het is spetterend!